Felç hastası için 10 yaşındaki çocuk kurban edildi

Hindistan'da yaşlı bir felç hastasını tedavi etmek için 10 yaşındaki bir kız çocuğu kurban edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'ın güneyindeki Karnakata eyaletinde üç kişi, 10 yaşındaki bir kız çocuğunu kurban etme suçlamasıyla gözaltına alındı. Polisin BBC Hintçe Servisi'ne verdiği bilgilere göre çocuk bir "büyücü"nün talimatları doğrultusunda felçli bir adamı "tedavi etmek" için kurban edildi. Felçli adamın erkek ve kız kardeşi, çocuğu kaçırma ve öldürme suçlamasıyla gözaltına alındı.

Polise göre büyücü bunun kardeşlerini etkileyen "kara büyüyü" etkisiz hale getirmenin tek yöntemi olduğunu söyledi. Kurban edilen kızın kaçırılmasına yardım ettiği gerekçesiyle ayrıca 17 yaşındaki bir genç adamın da gözaltına alındığı açıklandı.

DAHA FAZLA GÖZALTI OLABİLİR

Polis Müdürü B. Ramesh, bu suça iştirak etmiş birkaç kişinin daha olduğunu düşündüklerini belirterek bundan sonra da gözaltılar olabileceğini bildirdi. Ramesh, "Olayı tüm açılardan soruşturuyoruz. Yeni gözaltılar olabilir" dedi.

Cinayet, kız çocuğunun cesedinin bir torbada bulunmasıyla ortaya çıktı. Torbada, "kara büyü" ayinlerinde kullanılan bazı malzemeler de bulunduğu kaydedildi.

Olayla ilgili haber yayılırken, cinayetle suçlanan kardeşlerin evinin önünde bir kalabalık birikti. Polis kalabalığı dağıtmak için güç kullanmak zorunda kaldı.