Almanya'dan Erdoğan'a 'Nazizm' yanıtı: Absürd

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'Nazizm' ithamına, Almanya Başbakanı Merkel'in sözcüsünden yanıt geldi: Erdoğan'ın bizim yönetimimizi Nazi dönemiyle karşılaştıran tavrını reddediyoruz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'yle Almanya arasında tırmanan krize ilişkin Berlin'den yeni bir açıklama geldi. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Sözcüsü Steffen Seibert Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Nazi benzetmesini 'absürd' diye niteleyip 'sakin ve mantıklı kalınması' çağrısı yaptı.

Seibert, "Demokratik Federal Almanya Cumhuriyeti'nin politikalarıyla Nazi dönemi arasındaki benzetmeleri kesinlikle reddediyoruz. Bu tür benzetmeler her zaman absürd ve yersizdir çünkü insanlığa karşı suçları önemsizleştirir" ifadelerini kullandı. Alman sözcü, ülkesinin Türkiyeli politikacılara 'niyetlerinin açık olması halinde ve Türkiye'deki ihtilafları Almanya'ya taşımadıkları sürece' ülkede konuşma yapma izni vereceklerini de ekledi. Seibert, "Almanya ve Türkiye gereksiz eleştirilerden kaçınmalı" ifadesini kullandı.

'AB FONLARI AMACINA HİZMET EDİYOR MU?'

Merkel'in sözcüsünün, Türkiye'ye olası üyelik için verilen AB fonlarıyla ilgili sözleri de dikkat çekti. Seibert, Türkiye'yle AB arasındaki gerilim nedeniyle Brüksel'den Ankara'ya verilen fonlarda kesintiye gidilip gidilmeyeceğine dair soruya şu yanıtı verdi: "AB'nin her harcaması için yaptığımız gibi, Türkiye'ye yapılan ödemelerin ilk amacına hizmet edip etmediğini sürekli olarak sormamız gerekir."

Arap basınında geçen hafta: Türkiye Almanya'dan özür dileyecekArap basınında geçen hafta: Türkiye Almanya'dan özür dileyecek

Türk bakanların Almanya'da konuşmasına izin verilmemesini eleştiren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Sizin şu andaki uygulamalarınız geçmişteki Nazi uygulamalarından farklı değil, bunu böyle biliniz" demişti. (Dış Haberler)