Muhammed Ali'nin oğluna Müslümanlık sorgusu

Efsanevi boksör Muhammed Ali'nin oğlu, Miami Havalimanı'nda dini inancı nedeniyle gözaltına alınıp iki saat boyu sorgulandı. Ailenin avukatı, Trump'ı vize yasağı nedeniyle yaşanan durumu 'Utanç verici' diye niteledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de yeni başkan Donald Trump'ın Müslüman göçmenlere yönelik vize kısıtlamaları, efsanevi boksör Muhammed Ali'nin oğlunu da etkiledi. Philadelphia doğumlu olan ve Amerikan pasaportu taşıyan Muhammed Ali Jr., Miami havalimanında gözaltına alınıp dini inancı hakkında sorguya çekildi.

44 yaşındaki Ali'nin avukatı, müvekkilinin 7 Şubat tarihinde Jamaica'dan iniş yaptığı Fort Lauderdale Havalimanı'nda göçmen polisi tarafından iki saat boyu sorgulandığını açıkladı. Buna göre, Ali'ye tekrar tekrar "Adınızı nereden aldınız? Müslüman mısınız?" gibi sorular yöneltildi. Ali Müslüman olduğunu söyledikten sonra sorgu devam etti. Bu sırada Ali'nin yanında annesi Khalilah Camacho-Ali vardı.

ABD sınır polisiyse, ilgili sorulara yanıtında 'tek tek yolcuların durumunu basınla paylaşmayacağını, her uluslararası yolcunun denetime tabi olduğunu' belirtmekle yetindi. Trump'ın nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan yedi ülkenin vatandaşlarına 27 Ocak'ta getirdiği üç aylık vize yasağı federal bir yargıç tarafından durdurulmuştu.

Eski ağır sıklet dünya şampiyonu Muhammed Ali, 3 Haziran 2016'da Arizona'da hayatını kaybetmişti. (Dış Haberler)