Öldürülen kardeşin cenazesini kaçırmaya çalıştılar

Uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Kim Jong Nam'ın cenazesi morgdan çalınmaya çalışıldı. Malezya polisi üst düzey bir diplomattan şüpheleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kore Devlet Başkanı Kim Jong İl'in kardeşi Kim Jong Nam'a yönelik suikastı araştıran Malezya polisi, Nam'ın cesedinin morgdan çalınmasına teşebbüs edildiğini söyledi. Malezya polisi, üst düzey bir Kuzey Kore'li diplomatın peşinde.

The Guardian'ın haberine göre, Malezya Emniyet Müdürü Halid Ebu Bekar, suikastla ilgili olarak dört şüphelinin tutukladığını söyledi. Tutuklanan şüphelilerden biri Vietnamlı, diğeri Endonezyalı bir kadındı. Diğer iki erkek şüpheliler ise Kuzey Kore'li ve Malezyalı. Kuzey Kore'li bir kişi, dört şüphelinin Kuzey Kore'nin başkenti Pyongang'a kaçtığına dair kuvvetli kanaatleri olduğu bilgisini verdi. Tutuklanan Endonezyalı kadın bir kamera şakası yapıldığını zannettiğini söylemişti. Emniyet müdürü Halid Ebu Bekar ise her iki kadın şüphelinin de Kim Jong Nam'ın maruz kaldığı kimyasalın zehirli olduğunu bildiklerini vurguladı.

Suikast, daha önce dostane bir seyir izleyen Kuzey Kore ve Malezya arasında gerilime sebep oldu. Malezya polisi, Kim Jong Nam'ın naaşına otopsi yapma talebine Kuzey Kore hükümeti şiddetle karşı çıkıyor. Kuzey Kore, tutuklanmış olan yurttaşları Ri Jong-chol'un bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyor. Kuzey Kore, aynı zamanda Vietnamlı ve Endonezyalı kadınların da bırakılmasını istiyor ve söz konusu kadınların masum olduğunu iddia ediyor. Ri Jong-chol, Malezya'da bir bilgi teknolojisi firmasında kimyasal uzmanı olarak çalışıyor. Suikasta ne şekilde dahil olduğu bilinmiyor.

Kuzey Kore lideri Kim'in kardeşine suikast anı kameralardaKuzey Kore lideri Kim'in kardeşine suikast anı kameralarda

Kuzey Kore'nin kaybeden varisine 'sıvı' sıkılmışKuzey Kore'nin kaybeden varisine 'sıvı' sıkılmış