Musul'a yeni askeri harekat başladı

IŞİD'in elindeki Musul'a askeri harekat başlatıldı. Irak ordusu kentin batısına odaklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Başbakanı Haydar İbadi, IŞİD'in elinde tuttuğu ülkenin ikinci büyük kenti Musul'un batısına askeri operasyon başlattıklarını duyuldu. Irak ordusu geçtiğimiz günlerde bölgede bazı köy ve kasabaları IŞİD'in elinden aldı.

'İNSAN HAKLARI' VURGUSU

Resmi olarak harekatın başladığını duyuran İbadi, askeri güçlerinden savaş boyunca insan haklarına özen göstermelerini istedi, "Musul operasyonunda yeni bir aşama başlıyor. Musul'un batısını özgürleştirmek için Ninova'ya geliyoruz" dedi. ABD öncülüğünde kurulan koalisyon güçleri komutanı General Stephen Townsend, operasyonu ile ilgili, "Dünyadaki her ordu için zorlu bir mücadele olur" dedi.

Musul'un doğusu IŞİD'den temizlendiMusul'un doğusu IŞİD'den temizlendi

KENT MERKEZİ BATIDA

Musul'un batısı kentin büyük bir çoğunluğunu oluşturuyor. Kentin tarihi merkezi, idari kurumların merkezleri ve havaalanı gibi önemli noktalar batı tarafında bulunuyor. Harekata başlayan ordunun ilk hedefinin de bu nedenle havaalanı olması bekleniyor.

Öte yandan harekatın başlamasıyla yaklaşık 400 bin kişinin yaşadığı yeri terk edeceği tahmin ediliyor. Yaklaşık 4 ay önce başlayan ve kentin doğusunun kontrol altına alındığı operasyonda pek çok kişi yaşadığı yeri terk etmek zorunda kaldı. (DIŞ HABERLER)