Merkel'den Rusya'ya 'İslami terör' daveti

Almanya'dan Rusya'ya 'İslami teröre karşı ortak mücadele' çağrısı... Almanya Başbakanı Merkel, Moskova'ya "İslami terörle savaş ortak çıkarımız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la 'kriz' yaratan 'İslami terör' ifadesini yineleyerek, Rusya'yı bu duruma karşı 'ortak savaş'a çağırdı. Merkel, Rusya'yla 'İslami teröre karşı ortak mücadelenin önemli olduğunu' söyledi.

Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşan Merkel, Avrupa-Rusya ilişkilerinde hâlâ bazı sorunlar olduğunu vurgulasa da, "İslami teröre karşı ortak mücadele, aynı çıkarları paylaştığımız ve birlikte çalışabileceğimiz bir alan" dedi.

'KAYNAĞI İSLAM DEĞİL'

Merkel konuşmasında, 'terörün kaynağının İslam olmadığını' vurguladı; Müslüman ülkelerin İslami terörle mücadeleye katılmasının önemli olduğunu söyledi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Almanya Başbakanı, önceki haftaki Türkiye ziyaretinde Erdoğan'la ortak basın toplantısında da 'İslami terör' ifadesini kullanmıştı. Merkel'in "İslami terör ve PKK dahil her türlü terörle mücadelede yakın bir işbirliği içinde olmamız gerektiğini konuştuk" deyince Erdoğan, "Ben şahsen Müslüman bir cumhurbaşkanı olarak bunu asla kabul edemem. Burada özellikle bir şeyi vurgulamam lazım. Çünkü halkım da bu konuyu yanlış anlamış olabilir. İslamcı terör ifadesi ki bunu aslında ben Sayın Şansölye’ye de anlattım, İslamcı terör ifadesi biz Müslümanlar’ı ciddi manada üzmektedir. Böyle bir ifade kullanılamaz, doğru değildir. Çünkü İslam ile terör biraraya gelemez" tepkisini göstermişti. (Dış Haberler)