Kim'in 'katili': Kamera şakası sandım

Kuzey Kore liderinin kardeşini öldürmekle suçlanan kadınlardan biri: Kamera şakası olarak yüzüne su sıktım, casuslar için çalıştığımdan haberim yoktu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyanın en kapalı rejimlerinden Kuzey Kore'nin lideri Kim Jong-un'un üvey kardeşi Kim Jong-nam'ın öldürülmesiyle ilgili sır perdesi aralanıyor. Gözaltına alınan kadınlardan biri, Kim'in yüzüne zehirli su sıkarken bir kamera şakasında rol aldığını sanıyormuş.

'DAHA ÖNCE DE ŞAKA YAPMIŞLAR'

Kim Jong-nam, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da uçağa binmek için beklerken havaalanında zehirlenerek öldürülmüştü. Cinayetle ilgili iki kadın ve iki erkek gözaltına alınırken, polisten çarpıcı bir açıklama geldi. Buna göre, gözaltına alınan Endonezyalı bir kadın yaşananları kamera şakası sanıyordu. Siti Aisyah adlı kadın sorgusunda, kamera şakasında rol alması için kendisine para ödendiğini iddia etti.

. .

Üst düzey Endonezya polis yetkilisi Tito Karnavian, gözaltındaki kadınların daha önce de kamera şakası çerçevesinde üç-dört erkeği gözlerini kapamaya ikna edip yüzlerine su sıktığını anlattı. Karnavian, "Aynı şaka üç-dört kez yapılmış ve kadınlara birkaç dolar para verilmiş. Kim Jong-nam'ın yüzüne zehirli madde sıkıldığı öne sürülüyor" dedi. Endonezyalı polis, "Şüpheli, yabancı casusların düzenlediği bir suikast girişiminde yer aldığından habersizmiş" diye konuştu.

'LOL' YAZILI BLUZ

Söz konusu şüphelilerden biri, güvenlik kamerası kayıtlarında üzerinde 'LOL (Laugh Out Loud - Yüksek Sesle Gül) yazan bir tişörtle görülüyor. (Dış Haberler)