'Rakka operasyonunu yapabilecek tek güç SDG'

IŞİD'in karargahlarından Rakka'ya yapılacak operasyona dair konuşan İngiliz Koalisyon Güçleri Tümgenerali Rupert Jones SDG'ye güvendiklerini söyledi. Jones, operasyonu yapabilecek tek gücün SDG olduğunu savundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Suriye'de IŞİD'in elinde tuttuğu en büyük kentlerden olan Rakka'ya yapılması planlanan operasyona dair İngiliz Tümgeneral Rupert Jones açıklamalarda bulundu. Koalisyon güçlerindeki İngiliz ordusunun başındaki isim olan Jones, Rakka operasyonunda liderliğini YPG'nin yaptığı Suriye Demokratik Güçleri ile birlikte çalışacaklarını söyledi.

'TABİİ Kİ SDG'YE GÜVENİYORUZ'

Middle East Eye'da yer alan habere göre Jones, "SDG, Rakka'yı özgürleştirebilecek kapasiteye sahip. Peki biz SDG'ye güveniyor muyuz? Kesinlikle evet" ifadeleri ile Rakka'da gerçekleştirilecek operasyonda SDG ile işbirliği yapmak istediklerini söyledi. Jones Menbiç'te SDG'nin neler yapabileceklerini gördüklerini söyledi: "Çok zor bir savaş verdiler, kapasitelerini görebildik. Kenti geri aldılar."

ABD'den Türkiye'ye Rakka yanıtı: Planınız yokABD'den Türkiye'ye Rakka yanıtı: Planınız yok

'TRUMP YÖNETİMİ İLE KONUŞTUK'

ABD'nin Donald Trump yönetimi ile de fikirlerini paylaştıklarını söyleyen Jones: "Gerek yeni ABD yönetimi ile gerekse CIA ile atılacak adımların bizim çizdiğimiz yol üzerinde atılmasına dair fikirlerimizi paylaştık" dedi.

Jones, Rakka'ya ilerleyen SDG güçlerinin temelini Arap grupların olduğunu söyledi. ABD'nin operasyona destek verip vermeyeceğine dair soruya: "Rakka operasyonunu yapabilecek tek güç SDG" dedi.

ABD Genelkurmay Başkanı Türkiye'ye geliyorABD Genelkurmay Başkanı Türkiye'ye geliyor

'YANLIŞ AKTÖRLE YAPILMAMALI'

Öte yandan dün Brüksel'deki NATO karargahında konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık koalisyon güçlerinin Rakka operasyonunda SDG'yi tercih etmesini eleştirdi: "Operasyon yanlış aktörlerle yapılmamalı" dedi. Işık, YPG'nin Rakka operasyonunda yer alması ile ilgili itirazlarını ABD'ye ilettiklerini ve değerlendirmekte olduklarını söyledi. (DIŞ HABERLER)