ABD Genelkurmay Başkanı Türkiye'ye geliyor

NATO karargahında konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'un yarın Türkiye'ye ziyaret edeceğini söyledi. Işık, Suriye ve Fethullah Gülen'in iadesine dair de açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Brüksel NATO karargahında yaptığı açıklamada ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'un yarın Türkiye'ye geleceğini belirtti.

DUNFORD İLE 'RAKKA' GÖRÜŞMESİ

Suriye'nin kuzeyinde devam eden Fırat Kalkanı Operasyonu ile ilgili El Bab kentinin kuşatıldığı ve 'temizlik' yapıldığını söyleyen Işık, "Arzu ettiğimiz sonucu henüz tam olarak alamadık. El Bab'dan sonra önceliğimiz Münbiç ve Rakka. Operasyon yanlış aktörlerle yapılmamalı" dedi. Işık, YPG'nin Rakka operasyonunda yer alması ile ilgili itirazlarını ABD'ye ilettiklerini ve değerlendirmekte olduklarını söyledi. Işık, yarın Türkiye'ye gelecek olan Dunford ile Suriye gündemini ele alacaklarını ifade etti.

'TRUMP YÖNETİMİ DAHA FARKLI'

Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iade talebiyle ilgili ABD'de başkanlık koltuğuna oturan Donald Trump yönetiminin Obama yönetiminden daha farklı yaklaştıklarını ancak sürecin bir yargı süreci olduğunu söyledi. (DIŞ HABERLER)