Kralın eniştesine hapis cezası

İspanya Kralı Felipe'nin kız kardeşi Prenses Cristina ve kocası Iñaki Urdangarin hakkındaki yolsuzluk davası görüldü. Urdangarin, 6 yıl 3 ay hapis cezası alırken Prenses, 'muaf' tutuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya kralı VI'ıncı Felipe'nin kardeşi Prenses Cristina'nın kocası Iñaki Urdangarin, hakkındaki yolsuzluk davasında 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Prenses ise yargılandığı davada hapis cezasından 'muaf' tutuldu.

'HAZİNEDEN PARA ALDILAR' İDDİASI

Kral Felipe'nin kız kardeşi Prenses Cristina'nın eşi, olimpiyat madalyası sahibi eski milli hentbol takımı oyuncusu Urdangarin, Publico'nun haberine göre Valencia ve Balear adalarında devlet hazinesinden yüklü miktarda para kaçırdı.

Hakkında uzun süredir devam eden soruşturma dosyasında Urdagarin'in vergi kaçakçılığı yaptığı yer aldı ve Mallorca Mahkemesi tarafından verilen kararda 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Prenses Cristina ise yolsuzluk davasında yargıdan 'muaf' tutuldu. Davanın sonucunda çıkan karar ile birlikte ülke tarihinde ilk kez kraliyet ailesinden bir kişi hapis cezası almış oldu.

KRALİYET'İN SİTESİNDEN KALDIRILDI

Palma de Mallorca dük ve düşesi Kraliyet çiftinin davası, soruşturmanın başladığı andan itibaren İspanya'da kraliyet karşıtı sol çevrelerin tepkisini çekti. Tepkilerin artmasıyla beraber, soruşturmanın başlamasından birkaç yıl sonra -2013 yılında- İspanya Kraliyeti'nin resmi internet sayfasından Urdangarin'in bulunduğu bölüm kaldırıldı. (DIŞ HABERLER)