ABD'nin yeni hükümetinde yeni fire

ABD'de restoran zinciri sahibi milyarder Andrew Puzder, Çalışma Bakanlığı adaylığından çekildiğini açıkladı. Karar, Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Flynn istifasının iki gün sonrasında geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Flynn'ın istifasının ardından Donald Trump hükümetinde bir fire de Çalışma Bakanlığı'ndan geldi. Trump'ın aday gösterdiği Andrew Puzder, adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Puzder, adaylıktan çekilişini, "Ailemle detaylıca konuştum ve  Çalışma Bakanlığı adaylığından çekilme kararı aldım" sözleri ile açıkladı. Puzder'in kararı, Çalışma Bakanının duyurulmasından bir gün önceye denk geldi.

Beyaz Saray'da istifa: Flynn gitti!Beyaz Saray'da istifa: Flynn gitti!

'ESKİ EŞİNE ŞİDDET' İDDİASI

Öte yandan, Amerika'nın en büyük fast food zincirlerinden olan Hardee's ve Carl's Jr. gibi restoranlar zincirinin icra kurulu başkanı milyarder Puzder'in evinde belgesiz işçi çalıştırması, Restoran çalışanlarının maaşlarının düşürülmesi ve taciz iddiaları tepki topladı.

Puzder'in adaylığını çekmesinde eski eşinin hakkındaki 'şiddet' iddialarının etkili olduğu iddia edildi. 1986 yılında boşandığı eşi Lisa Henning'in bir yıl sonra televizyon programı 'The Oprah Winfrey Show' da kendine fiziksel şiddet uyguladığını açıkladı. Puzder'in adaylığı ile birlikte eşine şiddet iddiaları da tekrar gündeme geldi. (DIŞ HABERLER)