Üniversiteler Trump'a karşı!

ABD'de Harvard, Yale ve Stanford dahil 17 üniversite, Başkan Donald Trump'a 'Müslümanlara vize yasağı' nedeniyle dava açtı. Gerekçe, 'vize yasağının geleceğin liderlerini yetiştirmeyi engellemesi'...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Trump yönetiminin yedi ülkenin Müslüman vatandaşlarına vize yasağı getiren kararnamesi yargı tarafından askıya alınsa da tepkiler dinmiyor. Aralarında Harvard, Yale ve Stanford'ın da bulunduğu 17 önde gelen üniversite, Trump yönetimine dava açtı.

Mevcut bir davaya destek için New York'ta bir federal mahkemeye yapılan başvuruda şu ifadeler yer aldı: "İnsanların bu ülkeye özgürce giriş çıkış yapmasını yasaklayan başkanlık kararnamesi öğrencileri ve ailelerini bölüyor, Amerikan üniversitelerinin en iyi uluslararası yetenekleri çekmesini engelliyor ve fikirlerin özgürce takas edilmesinin önünü kapatıyor."

'Vize yasağının geleceğin liderlerini yetiştirmeyi engellediğini' belirten üniversiteler, askıya alma kararına rağmen potansiyel zararın sürdüğünü vurguladı.

Donald Trump bir başkanlık kararnamesiyle Irak, İran, Yemen, Libya, Somali, Sudan ve Suriye'den göçmenlerin ABD'ye girişini engellemiş, kararname yargı tarafından askıya alınmıştı. (Dış Haberler)