Astana görüşmelerine bir gün erteleme

Astana'da düzenlenen Suriye'de kalıcı ateşkes görüşmeleri teknik nedenlerden dolayı bir gün ertelendi. Toplantı yarın yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'de kalıcı ateşkesi sağlamak için Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılan görüşmelerin 'teknik nedenlerden' dolayı ertelendiği açıklandı. Kazakistan tarafından yapılan açıklamada ertelenmenin nedenlerine dair açıklama yapılmadı.

Lavrov'dan Suriye için ikinci Astana açıklamasıLavrov'dan Suriye için ikinci Astana açıklaması

Suriye hükümeti ve silahlı gruplar arasında Rusya, İran ve Türkiye garantörlüğünde yapılan Astana görüşmelerinin 2'inci buluşması, Kazakistan Dışişleri Bakanının yaptığı açıklamaya 15 Şubattan 16 Şubata ertelendi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Rusya, İran ve Türkiye olarak diğer silahlı grupları da toplantılara dahil etmeye çalıştıklarını söyledi.

Astana bildirisi: El Nusra ile diğer gruplar ayrılacakAstana bildirisi: El Nusra ile diğer gruplar ayrılacak

Astana görüşmelerinin ilk buluşması 23-24 Ocak'ta düzenlendi. Görüşmelerin sonunda Suriye'deki ateşkesi sağlama ve denetlemeye yönelik üçlü mekanizma kurma kararı çıktı. Toplantı kararından çıkan bir diğer önemli karar da El Kaide'nin Suriye kolu olarak eski adı El Nusra olan Şam'ın Fetih Cephesi'nin de IŞİD ile birlikte 'terör örgütü' olduğu ve ortak mücadele edileceği oldu. (DIŞ HABERLER)