Irak'tan Bağdadi açıklaması

Irak ordusu, IŞİD'in bir toplantısının hedef alındığı iddiasını doğruladı. Ancak IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi'nin toplantıda yaralandığı iddiası teyit edilmedi...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak ordusu, IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi'nin öldürüldüğü iddia edilen hava saldırısıyla ilgili açıklama yaptı. Ordu açıklamasında, Bağdadi'nin de katıldığı belirtilen IŞİD toplantısının hedef alındığı doğrulandı. Ancak Irak ordusu, IŞİD liderinin öldüğü ya da yaralandığı iddiasına değinmedi.

Ordu açıklamasında, IŞİD'in bir toplantısının hedef alındığı ve toplantıya Bağdadi'nin de katılmakta olduğunun sanıldığı belirtildi. Açıklamada, 13 IŞİD komutanının öldürüldüğü bilgisi yer aldı. Ancak bu isimler arasında IŞİD liderine yer verilmedi.

Irak merkezli Alhurra televizyonu, IŞİD liderinin 9 Şubat'ta Suriye-Irak sınırındaki el Kaim kentinde katıldığı bir toplantının hedef alındığını öne sürmüştü. Irak İçişleri Bakanlığı'nın bir istihbarat çalışanına dayandırdığı haberde, Bağdadi'nin yaralandığı ve tedavi için Suriye'ye götürüldüğü, toplantıda bazı IŞİD liderlerinin öldürüldüğü iddia ediliyordu. (Dış Haberler)

'IŞİD lideri yaralandı''IŞİD lideri yaralandı'