Mültecilere yardım etti, para cezası aldı

Fransa'da mültecilerin sınırdan geçişine yardım ettiği için çiftçi Cédric Herrou'ya 3 bin euro para cezası verildi. Herrou duruşma sırasında kendini "Eğer insanlar için yasaları çiğneyeceksek durmayalım!" sözleri ile savunmuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın güneyinde, İtalya sınırı yakınlarındaki Roya vadisinde çiftçilik yapan Cédric Herrou mültecilere yardım ettiği gerekçesiyle 3 bin euro (yaklaşık 12 bin TL) para cezasına çarptırıldı. Geçtiğimiz ay hakim karşısına çıkan Herrou 5 yıl hapis ve 30 bin euro para cezası ile yargılanıyordu.

Mültecilere 'ölmesinler' diye yardım eden çiftçi yargılanıyorMültecilere 'ölmesinler' diye yardım eden çiftçi yargılanıyor

'İNSANLAR İÇİN YASLARI ÇİĞNEYECEKSEK DURMAYALIM'

İtalya sınırından Fransa'ya giren mültecilerin ulaşım, konaklama, sağlık gibi yardımları almasına yardım eden bölge insanlarından biri olan Herrou'nun aldığı para cezası Nice mahkemesince ülkeye yasadışı yollarla giren insanlara yardım etme suçu gerekçe gösterildi.

37 yaşındaki Herrou, geçtiğimiz ay hakim karşısına çıkmadan önce kendisi için yapılan destek eyleminde "Mülteci geçişlerine yardım ettim çünkü onlara sorun çıkaran insanlar var, otoyollarda hayatlarını kaybedenler var" sözleri ile kendini savunmuştu.

Duruşması sırasında Herrou'nun "Eğer insanlar için yasaları çiğneyeceksek durmayalım!" sözleri Fransız basınm

YARALI MÜLTECİYİ TAŞIYAN AKADEMİSYEN BERAAT ETMİŞTİ

Nice mahkemesinde mültecilere yardım ettikleri için yargılanan yalnız Herrou değil. Fransız akademisyen Pierre-Alain Mannoni de otoyolda yaralı bir mülteciyi arabasına alıp hastaneye götürmeye çalışırken aynı yasadan yargılanıyordu.

Yaralı mülteciyi hastaneye götürdü, hakkında dava açıldıYaralı mülteciyi hastaneye götürdü, hakkında dava açıldı

6 ay hapis cezasıyla yargılandığı davadan beraat kararı çıkmasıyla ilgili Mannoni Gazete Duvar'a: "Mülteciler ile parasal ilişkiler suç sayılıyor ancak yasa çok net değil. Başka bir yasa daha var ki fiziksel ya da sosyal olarak kritik durumda olan insanlara yardım etme hakkı. Ben yasadaki bu hakkı kullandım ve süreç beraat ile sonuçlandı" sözleri ile açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)