Moskova'da 'Kürdistan' konferansı

Moskova'da Türkiye, Suriye, Irak ve İran'dan Kürt partileri temsilcilerinin katılacağı bir kongre düzenleneceği açıklandı. Katılımcılar arasında PYD ve Rus dışişleri temsilcilerinin yanı sıra Türkiye'den de HDP milletvekili Osman Baydemir bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya’nın başkenti Moskova’da Türkiye, Irak, Suriye ve İran’daki Kürt partilerinin katılımıyla bir kongre düzenleneceği açıklandı. Kongre'ye Türkiye'den Osman Baydemir'in katılacağı belirtiliyor.

Kürt basınının 'pan-Kürdistan konferansı' olarak duyurduğu toplantı, 15 Şubat'ta Moskova'da yapılacak. Rûdaw’a konuşan Kürdistan Demokratik Ulusal Birliği Sekreteri Gafur Mahmuri, “Şubat ayının ortasında Rusya’nın başkenti Moskova’da Kürdistan’ın 4 parçasından katılımın olacağı bir kongre düzenlenecek” dedi.

Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) Moskova Temsilcisi Abdulselam Ali'nin de tarih verdiği kongreye katılanlar arasında Suriye'den PYD Eş Başkanı Asya Abdullah da bulunuyor.

Konferansa Rus Dış Siyasi İlişkiler Başkanı Kasachev Kostantin Yusofovich ve Rusya Adalet Örgütü Siyasetçileri'nin katılacağı da Kürt basınına yansıyanlar arasında. (DIŞ HABERLER)