'Olumsuz haberlerin hepsi yalandır'

Eleştiriden pek hoşlanmadığını gizlemeyen ABD Başkanı Donald Trump, şimdi de anket şirketlerine 'sardı'. Trump, halk desteğini yüzde 44 oranında gösteren şirketler için "Her tür olumsuz anket yalan haberdir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Göreve geldiğinden bu yana gözünü açar açmaz Twitter'dan kendisine yönelik eleştirilere yanıt veren ABD Başkanı Donald Trump'ın bu sabahki hedefi anket şirketleri oldu. Trump, halk desteğinin yeni başkanlar arasındaki en düşük oran olduğunu ortaya koyan CNN/ORC anketine 'yalan haber' dedi.

Trump Twitter'dan, "Her tür olumsuz anket yalan haberdir. Tıpkı seçim sürecinde CNN, ABC ve NBC'nin anketlerinin olduğu gibi. Kusura bakmayın, insanlar sınır güvenliği ve [göçmenlerin geçmişinin] aşırı biçimde araştırılmasını istiyor" diye yazdı.

ABD Başkanı ikinci bir tweet'te de, "Büyük ölçüde verilere dayanarak, kararlarımı ben veririm ve bunu herkes bilir. Bazı YALAN HABER medyası, marjinalize etmek adına, yalan söylüyor" dedi.

Cuma günü yayımlanan CNN/ORC anketine göre, Trump'ın halk desteği şu an yüzde 44 oranında. Bu, göreve yeni gelen ABD başkanları arasında bugüne dek görülen en düşük oran. Gallup'un anketiyse, oranı yüzde 42 kadar düşük veriyor. Gallup anketine göre, Trump'tan hoşlanmayanların oranıysa yüzde 52'ye yükseldi. (Dış Haberler)