El Bab kuşatmasını Esad 'tamamladı'

Suriye ordusunun El Bab'ın güneyini kuşattığı belirtiliyor. Bu durum, TSK'nın IŞİD'e karşı üç koldan sürdürdüğü kuşatmayı Esad yönetiminin tamamladığı anlamına geliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin ÖSO'yla birlikte IŞİD'e karşı Fırat Kalkanı Harekâtı'nı düzenlediği El Bab kasabasının, Suriye ordusunun da güneydeki ilerleyişiyle tamamen kuşatıldığı belirtiliyor. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, kentin şu an dört bir yandan kuşatma altında olduğunu duyurdu.

Açıklamada, "El Bab şu an güneyde rejim güçleri, doğu, kuzey ve batıda da Türk askerleri ve isyancılar tarafından tamamen kuşatılmış durumda" denildi.

Gözlemevi'nin başkanı Rami Abdülrahman, Suriye ordusunun ve müttefiki olan milislerin El Bab-Rakka arasında cihatçılar tarafından kullanılan son yolu da ele geçirdiğini, kuşatmanın böylece tamamlandığını söyledi.

Esad El Bab'ı istiyor!Esad El Bab'ı istiyor!

Suriye ordusunun 'Kaplan Birlikleri' diye adlandırılan özel birimiyle Hizbullah milislerinin Halep'ten El Bab'a ilerlediği geçen hafta ortaya çıkmıştı.

IŞİD'den alınan Bizaa köyüne TSK ve ÖSO militanları yerleşti. IŞİD'den alınan Bizaa köyüne TSK ve ÖSO militanları yerleşti.

Şimdi TSK ile Suriye ordusu arasındaki fiili ortak kuşatmanın IŞİD'e karşı nasıl bir işbirliğiyle sonuçlanacağı merak konusu. (Dış Haberler)

Suriye ordusu: El Bab'a ilerliyoruzSuriye ordusu: El Bab'a ilerliyoruz