Suriye ordusu: El Bab'a ilerliyoruz

Suriye Genelkurmay Başkanlığı, Halep'in 40 kilometre kuzeydoğusundaki El Bab'a ilerledikleri iddiasını doğruladı. Açıklamada, bu operasyonun 'bir başlangıç' olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye ordusu, Türkiye'nin IŞİD'e karşı askeri harekâtının sürdüğü El Bab'a doğru ilerlediği iddiasını resmi bir açıklamayla doğruladı. Suriye Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Halep'in kuzeydoğusunda son dönemdeki ilerlemenin IŞİD'e karşı yeni operasyonlar için bir başlangıç noktası olduğu' ifade edildi; 'bölgedeki hükümet kontrolünün genişletileceği' belirtildi.

'30'DAN FAZLA YER ELE GEÇİRİLDİ'

Açıklamada, El Bab Platosu'nda 30'dan fazla kasaba ve çiftliğin ele geçirildiği ifade edildi. Bu durum, Suriye ordusunun Türkiye'nin kuşatması altındaki El Bab'a ilerlediğini gösteriyor.

Esad El Bab'ı istiyor!Esad El Bab'ı istiyor!

Halep bölgesinde Beşar Esad yönetiminin askeri operasyonlarına destek veren İran-Hizbullah ittifakından bir askeri yetkili, Suriye ordusunun El Bab'a doğru ilerlediğini söylemişti. Reuters'a konuşan yetkili, gerekirse Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu'yla çatışmaya girebileceklerini de savunmuştu. (Dış Haberler)