'IŞİD'ci gibi Trump' kapakta

Alman dergisi Der Spiegel, ABD'nin yeni Başkanı Trump'ı bir IŞİD üyesi gibi betimledi. Trump derginin kapağında, Müslümanları hedef alan vize yasağı nedeniyle Özgürlük Anıtı'nın kafasını kesmiş olarak resmediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'nın en çok satan dergilerinden Der Spiegel, ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'ı kafa kesen bir IŞİD üyesi olarak resmeden kapağıyla tartışma yarattı. Kapakta, Trump'ın bir elinde kanlı bir pala var. Diğer elindeyse, göçmenler ülkesi ABD'nin sığınmacılara kucak açışını simgeleyen Özgürlük Anıtı'nın kafasını tutuyor. Kapakta sadece, Trump'ın kampanya sloganı olan 'Önce Amerika' ifadesi yazıyor.

kappak Spiegel'in dün yayımlanan son sayısı.

'DEMOKRASİNİN KAFASINI KESİYOR'

Trump'ın nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan yedi ülkenin vatandaşlarına vize kısıtlaması yasağını IŞİD'in yöntemlerine benzeten kapak, kendisi de bir göçmen olan Edel Rodriguez tarafından tasarlandı. Dokuz yaşında olduğu 1980 yılında ailesiyle birlikte Küba'dan ABD'ye sığınan Rodrigez, vize yasağı hakkında "Bu, demokrasinin ve kutsal bir sembolün kafasının kesilmesi demek" ifadesini kullandı. Washington Post'a konuşan Rodriguez, IŞİD ve Trum için "İkisi de aşırılıkçı. Dolayısıyla sadece aralarında bir benzetme yaptım" dedi.

Spiegel'in kapağı, Almanya'da da tartışma yarattı. Twitter kullanıcılar beğenmek ve beğenmemek konusunda bölünmüş görünürken, Alman Hür Demokratlar Partisi'nin üyesi ve Avrupa Parlamentosu'nun başkan yardımcısı Alexander Graf Lambsdorff, kapak için 'zevksiz' demekle yetindi. (Dış Haberler)