'Meryem Ana bakire olmayabilir' diyen rahibe emin!

Cinselliğin 'normal' olduğunu ve Meryem Ana'nın bakire olmayabileceğini söyleyen bir rahibe, ölüm tehdidine rağmen geri adım atmıyor. Rahibe Lucia Caram, sözlerinin sapıkça bir bakış açısıyla yorumlandığına dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya'da bir rahibenin kilisenin cinselliğe bakışını sorgulayan açıklamaları tepki çekti. Rahibe Lucia Caram, cinselliğin insana tanrı tarafından bahşedilen normal bir şey olduğunu, hatta Meryem Ana'nın bakire olmayabileceğini söyleyince tartışma yarattı. Caram ölüm tehditleri alınca özür dilese de, sözlerinden geri adım atmadı.

'MERYEM YUSUF'A AŞIKTI'

Tartışma, Twitter'da 183 bini aşkın takipçisi olan Caram’ın bir televizyon programında yaptığı konuşmayla patlak verdi. Caram, "Meryem'in Yusuf'a aşık olduğunu, sıradan bir çift olduklarını düşünüyorum. Ve, seks yapmak normal bir şey" dedi. Caram sözlerine, "Buna inanmak kolay değil. Gerçek mesajı almayıp, kendi icat ettiğimiz kurallara sıkıştık" diye devam etti. Cinselliğin tanrı tarafından insana verilmiş temel bir şey ve bir kendini ifade etme biçimi olduğunu söyleyen rahibe, "Kilise uzun zamandır yanlış bir yaklaşım benimsedi ve bu konuyu gözlerden uzak tuttu. Tabu değildi; kirli ve gizli bir şey olarak görülüyordu. Benim görüşüme göre bir nimet olan bir şeyin inkârıydı" ifadelerini kullandı.

'SAPIKÇA YORUMLADILAR'

Hıristiyanlar Meryem Ana'nın Hz. İsa’ya cinsel ilişkiye girmeden hamile kaldığına inanırken, bu sözler tepki çekti. İspanya Başpiskoposu rahibeyi "Meryem Ana’nın bekâreti tartışma konusu değildir" diyerek kınadı. Ölüm tehditleri de gecikmedi. Caram tehditlerin üzerine 'rahatsız ettiği kişilerden' özür dilese de geri adım atmadı. Açıklamasında seksin kirli ve kınanacak bir şey olmadığını vurgulayan Caram, 'sözlerinin amacından saptırılarak kasten yanlış anlaşıldığını' vurguladı. Caram, sözlerinin 'ideolojik ve sapıkça' yorumlanmasının kendisini endişelendirdiğini de söyledi. (Dış Haberler)