Kıbrıs müzakereleri Mart ayında devam edecek

Kıbrıs sorunuyla ilgili yapılan Cenevre görüşmelerinin sürdürülmesine karar verildi. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Kıbrıs Cumhuriyeti Devlet Başkanı Nikos Anastasiadis, Mart ayında yeni bir görüşme yapılması için BM'den hazırlık yapılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kıbrıs sorununa çözüm bulmak amacıyla sürdürülen müzakereler kapsamında KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Kıbrıs Cumhuriyeti Devlet Başkanı Nikos Anastasiadis bugün bir araya geldi. İki lider Cenevre Konferansı'nın devamı niteliğinde bir toplantı yapılması için, Birleşmiş Milletler'den hazırlık yapılması talebinde bulundu.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı yaptığı açıklamada, Cenevre sürecinin Mart ayı başında devamı için uzlaştıklarını belirtti. Akıncı, Mart ayındaki toplantıya kadar her hafta bir araya geleceklerini de sözlerine ekledi. Buna göre Akıncı ve Anastasiadis, 9-16-23 Şubat'ta görüşmeler yapacak.

Akıncı “Beşli konferansın Mart ayının ilk haftasında yapılabilmesi için Birleşmiş Milletler'den hazırlık yapma talebinde bulunduk" dedi. Akıncı beşli konferansın teknik düzeyde değil politik düzeyde olacağını kaydetti. (DHA)