Suudi savaş gemisine bombalı saldırı

Yemen'de Suudi Arabistan'ın savaş gemisine Husiler tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Suudi kaynaklar ölü sayısını iki olarak açıklarken patlama anı kameralara yansıdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yemen'in Batısında bulunan Suudi Arabistan savaş gemisine Husiler saldırdı. Gemiye düzenlenen saldırıda Suudi kaynaklarına göre iki kişi hayatını kaybetti.

ASKERİ ÜSSE BALİSTİK FÜZEYLE SALDIRI

Gemi saldırısından bağımsız olarak Kızıl Deniz'de bulunan Zukar adasındaki Suudi Arabistan askeri üssüne balistik füzeyle saldırı düzenlendi. İki taraftan da ölü ve yaralı sayısına dair her hangi bir bilgilendirme gelmedi.

ABD Yemen'de Husileri vurduABD Yemen'de Husileri vurdu

Gemiye düzenlenen saldırıda Suudi resmi haber ajansı SPA'ya göre iki kişi öldü üç kişi yaralandı. Saldırı Husiler tarafından kameraya kaydedildi.

Suudi Arabistan liderliğine ve ABD desteğiyle, İran destekli Şii Husilere karşı kurulan koalisyon, saldırıyı 3 intihar bombacının düzenlediğini açıklasa da karşı taraftan bir bilgilendirme gelmedi.

Suudi Arabistan'ın Yemen'de hava ve kara başlattığı saldırıların sivillerin hedef alınması sonucunda oluşan tepki cenaze töreninin uçaklar tarafından bombalanması ve yüzlerce sivilin hayatını kaybetmesi ile arttı. Bölgede yaşanan insan hakları ihlalleri sonrasında İngiltere ve ABD gibi Suudilerin batılı müttefikleri bazı bombaları satımını durduracağını söylese de koalisyona desteği sürüyor.

Suudi Arabistan'dan 'misket bombası' itirafıSuudi Arabistan'dan 'misket bombası' itirafı

Yemen'de iç savaşın başladığı 2015 yılından beri üç milyonun üzerinde insan göç etti, yaklaşık 10 bin sivil hayatını kaybetti. Yemen'den en büyük sorun ise açlık: Ülkenin genelinde özellikle çatışmaların yoğun yaşandığı kırsal bölgelerde gıda sıkıntısı çekiliyor. (DIŞ HABERLER)