Pentagon: Zırhlılar IŞİD'e karşı gerekli

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - YPG'nin de içinde bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri sözcüsü Talal Silo'nun, Trump'ın göreve gelmesinin ardından ABD'den zırhlı nakil araçları ve cip desteği aldıkları açıklamasına Pentagon'dan doğrulama geldi. Pentagon sözcülerinden Binbaşı Adrian Rankine Galloway, “Suriye Arap Koalisyonu'na mevcut yetkiler çerçevesinde üstü zırhlı araçlar verdik. Bu araçlar, onları Rakka’ya ilerlerken IŞİD'in el yapımı patlayıcılarına karşı koruyacak” açıklamasında bulundu.

Galloway, Savunma Bakanlığının SDG'nin sadece Arap kısmına askeri malzeme desteği ve eğitim verme politikasının devam ettiğini savundu.

Reuters'ın haberine göre SDG sözcüsü Talal Silo zırhlı araçlar ve personel taşıyıcıların dört veya beş gün önce geldiğini söyledi. Silo, verilen araçların sayısı düşük olsa da 'bunun yeni destek olduğuna dair bir kanıt' olduğunu söyledi ve ekledi: "Daha önce bu tarz bir destek almamıştık, hafif silahlar ve mühimmat alıyorduk. Yeni ABD liderliğinden, güçlerimize yönelik -daha öncekinden daha fazla- tam destek sinyalleri var."

SDG: Obama'nın vermediklerini Trump verdiSDG: Obama'nın vermediklerini Trump verdi

'KÜRTLERİ SİLAHLANDIRIN' TAVSİYESİ

Öte yandan ABD’nin eski başkanı Barack Obama döneminde Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Antony Blinken, New York Times için kaleme aldığı makalede ABD’nin yeni başkanı Donald Trump’a, Rakka’nın IŞİD'in elinden kurtarılması için Suriyeli Kürtleri silahlandırmasını tavsiye etti. Blinken, silahların PKK’nın eline geçmemesi gerektiği konusunda da açıklamalarda bulundu.

(HABER MERKEZİ)