Trump'tan 3. Dünya Savaşı mesajı

ABD Başkanı Trump, göçmen yasağında kararlı. Trump, yasağa 'teröristlerin işine gelir' diyerek karşı çıkan iki kıdemli Cumhuriyetçi Parti üyesini '3. Dünya Savaşı çıkarmaya çalışmakla' suçladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan yedi Müslüman ülkenin vatandaşlarına vize kısıtlaması getirerek kendi partisi Cumhuriyetçilerden de tepki çeken ABD Başkanı Donald Trump geri adım atmıyor. Cumhuriyetçi Parti'nin önde gelen iki senatörü John McCain ve Lindsey Graham'in ortak açıklamasının ardından, iki senatörü 3. Dünya Savaşı'ndan dem vuran bir mesajla hedef gösterdi.

Trump, "Eski Başkan adayları John McCain ve Lindsey Graham hatalı. Göçmenler konusunda üzücü biçimde zayıflar. Bu iki senatörler sürekli 3. Dünya Savaşı çıkarmanın yollarını aramak yerine, enerjilerini IŞİD, yasadışı göç ve sınır güvenliğine harcamalı" mesajını paylaştı.

NE DEMİŞLERDİ?

Cumhuriyetçi Parti'nin ağır toplarından sayılan iki senatör ortak açıklamalarında, "Bu başkanlık kararnamesi, Amerika'nın Müslümanların ülkemize gelmesini istemediğine dair bir mesaj veriyor. Bu nedenle, bu kararnamenin güvenliğimizi iyileştirmek yerine teröristlerin daha fazla destekçi bulmasına yol açabileceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullanmıştı. (Dış Haberler)