Google'dan çalışanlarına acil ABD çağrısı

ABD'nin yedi Müslüman ülkenin vatandaşlarına ülkeye giriş yasağı getirmesi, çok sayıda göçmenin istihdam edildiği teknoloji sektörünü endişelendirdi. Google, bu ülkelerin pasaportlarını taşıyan ve tatilde olan çalışanlarını acilen ülkeye çağırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın bir kararnameyle yedi Müslüman ülkenin vatandaşlarına vize kısıtlamaları getirmesi teknoloji şirketlerinin de tepkisini çekti. Teknoloji devi Google'ın söz konusu ülkelerin vatandaşı olan ve tatil hakkını kullanan yaklaşık 100 çalışanını acilen ABD'ye çağırdı. Microsoft da hissedarlarını değer kaybı konusunda uyardı.

Trump'ın son imzaladığı kararname Suriye'den göçmenlerin ABD'ye girişinin belirsiz bir süreliğine yasaklanmasını, İran, Irak, Sudan, Yemen, Libya ve Somali'den göçmenlerin de vizelerinin en az üç ay askıya alınmasını öngörüyor. 'İnsanlık dışı' ve 'ayrımcı' olarak tepki çeken bu kararın en çok etkileyeceği alanlardan biriyse, ABD'nin en önemli ve H1-B adı verilen vize sayesinde en çok göçmen istihdam eden sektörlerinden teknoloji.

Trump'ın yasağı ünlü yönetmeni de vurduTrump'ın yasağı ünlü yönetmeni de vurdu

Google'ın şimdiden, yaklaşık 100 çalışanını acilen ülkeye çağırdığı belirtiliyor. BBC'ye konuşan şirket kaynakları, söz konu ülkelerin pasaportlarını taşıyan ve şu an tatilde olan vatandaşlarının bir daha ABD'ye giriş yapamamasından endişelendiklerini söyledi. Microsoft'un da göç üzerindeki kısıtlamalar nedeniyle olası maddi kayıp yaşanabileceği konusunda hissedarlarını uyardığı belirtildi.

Uzmanlar, Trump'ın kararnamesi nedeniyle beyin gücünde olası bir azalmanın, teknoloji şirketlerinin taşınmasına bile yol açabileceği görüşünde. (Dış Haberler)