WikiLeaks'in yeni hedefi Trump

ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi beyannamelerini açıklamayacağını söylemesinin ardından WikiLeaks'ten 'sızıntı çağrısı' geldi. WikiLeaks, belgelerin kendilerine sızdırılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'ın kendine özgü 'yönetim' biçimine karşı protestolara WikiLeaks de katıldı. Sızıntı belgeleri yayımlayan WikiLeaks, geleneği çiğneyerek vergi beyannamelerini yayımlamayacağını açıklayan milyarder başkanın vergi işlerine dair elinde kayıt olanların kendilerine yollaması çağrısı yaptı.

'AMERİKALILAR UMURSAMIYOR'

Trump, kampanya sürecinde baskı altında kalınca, vergi beyannamelerini kamuoyuna açıklayacağını söylemişti. Ancak başdanışmanı Kellyanne Conway, başkanın bu bilgileri dışarıya vermeyeceğini açıklayarak 'birçok Amerikalının bu konuyu umursamadığını' öne sürdü.

Conway'in bu açıklamasının ardından Wikileaks, Twitter hesabından "Trump'ın danışmanı Kellyanne Conway vegi beyannamelerini yayınlamayacaklarını söylemeye başladı. Wikileaks'a gönderin ki biz yayınlayalım" çağrısı yaptı.

'TRUMP DESTEKÇİSİ' DEMİŞLERDİ

WikiLeaks, kasım ayındaki ABD başkanlık seçimleri öncesinde Demokrat Partili adaylardan Hillary Clinton'ın danışmanına ait mailleri sızdırmıştı. WikiLeaks, olayın sonrasında "Trump destekçisi" ve "Rus ajanı olmak" dahil  birçok eleştiriyle karşılaştı. Editörlerden Julian Assange ise yaptıkları sızdırmaların, danışmanın mail şifresinin 'şifre' olduğu ve bunu mail ile insanlara duyurduğu, bilgiyi de oradan aldıkları için illegal olmadığını savunmuştu.

Assange ve Wikileaks Clinton mailleri sonrasında Demokrat Partili kesimlerce aldığı "Trump destekçileri" eleştirisinin ardından bu açıklama oldukça önemli. (DIŞ HABERLER)