Trump, YPG ile görüşen danışmanı 'tuttu'

ABD'de göreve başlayacak olan Trump hükümeti Pentagon'da görevli 50'ye yakın yetkilinin görev yerlerini koruyacağını açıkladı. Yetkililer arasında YPG ile görüşmesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisini çeken IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk de var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de başkan seçilen Donald Trump yönetimi, Pentagon'da görev yapmakta olan yaklaşık 50 yetkilinin görevine devam etmesine karar verdi. Görevinde devam eden isimlerden biri de IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk.

Trump hükümetinin Beyaz Saray Sözcüsü olarak göreve geçecek olan Sean Spicer'ın 50'ye yakın yekili hakkında yaptığı açıklamada, McGurk, Savunma Bakanı Yardımcısı Robert Work ve Ulusal Terörle Mücadele Merkezi Direktörü Nicholas Rasmussen gibi üst düzey yetkililerinin kısa bir süreliğine mi yoksa sürekli olarak mı görevlerine devam edecekleri hakkında bir açıklama yapmadı.

Trump'ın kabinesinde kim kimdir?Trump'ın kabinesinde kim kimdir?

McGurk'un, YPG'nin elinde bulunan Kobani kentine yaptığı ziyaret, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tepkisine yol açmıştı. Erdoğan McGurk'ün ziyareti sonrasında "Terör örgütleri ile NATO müttefiki arasında bir tercih yapması" yorumunda bulunmuştu. (DIŞ HABERLER)