IŞİD'den Suriye'de şiddetli saldırı

IŞİD, Rakka ve Musul'u bağlayan stratejik önemdeki Deyrül Zor vilayetinin kent merkezine bu sabah saldırı başlattı. En az altı bombalı saldırı düzenlendiği, onlarca sivilin öldüğü belirtiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD, Suriye'nin doğusundaki stratejik Deyrül Zor kentinin hükümet kontrolünde bulunan bölgesine bu sabah şiddetli bir saldırı düzenledi. Örgütün onlarca sivili ve askeri öldürdüğü belirtiliyor.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin verdiği bilgiye göre, saldırılar şafak vaktinde başladı. Kentte en az altı büyük patlama meydana gelirken, örgütün kentin doğusu ve askeri havalimanının yakınları dahil birkaç cepheden saldırdığı, IŞİD militanlarıyla Suriye ordusu ve sahadaki müttefikleri arasında çetin çatışmalar çıktı. Suriye hükümetinin de IŞİD mevzilerini havadan vurduğu belirtiliyor. Bu, IŞİD'in Deyrül Zor'a aylardır düzenlediği en büyük saldırı.

Irak sınırında bulunan  Deyrül Zor vilayetinin ve kent merkezinin yarısından fazlası uzun süredir IŞİD'in kontrolünde. Örgüt, bu sabah saldırı başlattığı bölgeleri yaklaşık iki yıldır kuşatma altında tutuyordu. Suriye hükümeti ve Rusya, 200 bin kişinin yaşadığı bölgeye havadan gıda ve ilaç yardımı yapıyordu. Deyrül Zor, örgütün Suriye'deki kalesi Rakka ile Irak'ta kontrol ettiği bölgelerin geçiş yolunda bulunduğu için stratejik önem taşıyor. (Dış Haberler)