Sevgilisi için ırkçı ailesine karşı bağış topladı

18 yaşındaki bir Amerikalı lise öğrencisi, sevgilisinin siyah olması nedeniyle kendisine para vermeyen ailesine meydan okuyor. Allie Dowdle, üniversite eğitimi için internetten para topladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD, siyah bir sevgilisi olduğu için ailesinin maddi desteği kesmesi sonrası internetten para toplayan ve ırkçılık nedeniyle ailesine savaş açan lise öğrencisini konuşuyor. Ülkenin güneyinde, ırkçılığın henüz tam olarak silinemediği Tennessee'de yaşayan 18 yaşındaki Allie Dowdle, internette geniş destek gördü.

Dowdle, GoFundMe sitesinde açtığı sayfada, ailesinin erkek arkadaşına hiç tanışmadan karşı çıktığını ve üniversite eğitimi için desteği kesmenin yanı sıra elinden arabasını ve telefonunu bile aldığını anlattı. 18 yaşındaki Dowdle babasının kendisine bağırdığını ayrıntısıyla anlatarak, "Bir kişinin ten rengi yüzünden nasıl daha eksik görülebileceğini anlamıyorum ve hiçbir zaman anlayamayacağım" diye yazdı. Üniversite için 10 bin dolar bağış almayı planlayan Dowdle, şu ana dek 13 bin dolar toplamış durumda.

Genç kadının ailesi ise kızlarına erkek arkadaşını kendilerinden sakladığı için kızdıklarını savundu. Bill Dowdle, "Onun siyah bir erkekler birlikte olmasını tercih etmem ama asıl mesele sevgilisi olduğunu bizden saklaması" dedi. Baba, kızlarının 'şımarık' olduğunu da savundu. Amerikan basınıysa, Allie Dowdle'un lise not ortalamasının 4 üzerinden 4 olduğunu, erkek arkadaşının da bir üniversitenin futbol takımının yıldızı Michael Swift olduğunu yazdı. (Dış Haberler)