'IŞİD'in ev kadınları' İngiltere'yi karıştırdı

İngiltere, televizyonda yayınlanan 'IŞİD'in gerçek ev kadınları' adlı skeci tartışıyor. IŞİD üyesi kadınların hicvedildiği skeci cinsiyetçi ve 'mağdurları aşağılayıcı' bulan da, 'cesur' diye öven de var...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiliz özerk yayın kuruluşu BBC'de IŞİD'i ve 'Umutsuz Ev Kadınları' dizisini hicveden 'IŞİD'in Gerçek Ev Kadınları' başlıklı bir skeç tartışma yarattı. Bir kesim skeçin IŞİD şiddetinin mağdurlarını rahatsız ettiğini ve cinsiyetçi olduğunu savunurken, bir kesim de hiciv hakkını savunarak skeçin çok cesur olduğunu düşündüğünü gizlemedi.

'KAFA KESMEYE ÜÇ GÜN KALDI...'

'Revolting' isimli komedi şovunda yayımlanan klipte, IŞİD militanlarının eşleri olduğu belirtilen kadınlar, örgütün vahşi yöntemlerini İngiliz aksanıyla hicvediyor. Bir tanesi "Kafa kesmeye üç gün kaldı ve daha ne giyeceğimi bilmiyorum" derken, bir tanesi de "Ali bana iki buçuk metrelik bir zincir getirdi. Böylelikle neredeyse dışarı çıkabiliyorum. Bu harika" ifadelerini kullanıyor. Bir diğer sahnedeyse, iki kadın bellerinde intihar yelekleriyle yanyana kalınca, aynı kıyafetten ötürü 'pişti olmaktan' hiç memnun görünmüyor.

kadin-ic

'MÜSLÜMANLAR BİLE SEVECEKTİR'

Sosyal medyada milyonlarca kişinin izlediği klip, IŞİD'in vahşi yöntemlerinin ciddiyetinin bu şekilde tiye alınıp alınamayacağı konusunda tartışma yarattı. Bir sosyal medya kullanıcısı, IŞİD kurbanlarına saygısızlık yapıldığını söyleyerek, "Kötü bir zevk, hiç komik değil. Patlayıcı kemerini gösteren bir kadına güldüğümüz için özür dileriz" ifadelerini kullandı. IŞİD'i hicvetme hakkını savunan bir sosyal medya kullanıcıysa, "Cesur ve komik. Bu moronlarla dalga geçmenin vakti geldi. Müslümanlar bile bunu sevecektir" mesajını paylaştı.

BBC ve yapımcı şirket Reuters'ın sorularını şimdilik yanıtsız bırakırken, senaristlerden Heydon Prowse, "IŞİD skecinden rahatsız olanların kaçının bütün şovu izlediğini merak ediyorum. Ülkenin bu meseleyi tartışmasından memnunum" dedi. (Dış Haberler)