Şili Valparaiso'da en az 100 ev kül oldu

Şili'nin Valpairaiso kentinde çıkan yangında en az 100 ev yandı, 400 kişi tahliye edildi. Şehirde altyapı sorunları sebebiyle hasar büyüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Amerika'daki Şili'nin sahil bölgesinde yer alan Valpairaiso'da çıkan yangında en az 100 ev yandı, 400 kişi tahliye edildi. Komşu belediyelerin itfaiyeleri de yangının söndürülebilmesi için Valparaiso'ya yardıma giderken Şili İçişleri Bakanı Mahmud Aleuy da500 evin de risk altında olduğunu açıkladı.

Valparaiso'daki yangının bu kadar büyük hasar yaratmasının ardındaki en temel sebeplerden biri de altyapı sorunları. Son çıkan yangın kentteki çok sayıda bulunan çöp depolama çukurlarından birinde çıktı. Sıcak hava ve sert rüzgar yangının hızla yayılmasını sağladı. Mahmud Aleuy "vatandaşların su kanallarının içine çöp atmasını engellememiz lazım" dedi.

285 bin kişinin yaşadığı liman şehri Valparaiso Şili'nin ikinci en büyük şehri olarak biliniyor. Geçen yıl kntin güneydoğu bölgesinde kuraklık sebebiyle büyük orman yangınları yaşandı. 2014'te meydana gelen yangınlarda ise 13 kişi öldü, 2 bin ev yandı.

(Reuters)