Yunanistan'da gündem seçim: Çipras için düğmeye mi basıldı?

Komşuda erken seçim tartışması alevleniyor. Yabancı basına göre artık tek bir çıkış var.

Google Haberlere Abone ol

ATİNA- Yunanistan’ın durumunu mercek altına alan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, Atina kreditörlerle tekrar anlaşamadığı için erken seçimin tek çıkış yolu olduğunu yazdı. Başbakan Aleksis Çipras’ın köşeye sıkıştığını öne süren gazete, Almanya ve IMF'nin daha fazla kemer sıkma politikası istediğini ve bu nedenle Atina’ya yoğun baskı uygulandığını belirtti.

WSJ'ye göre mülteci krizi gün geçtikçe içinden çıkılmaz bir hal alıyor ve Atina bu sorunu göğüslemekten uzak bir tablo çiziyor. Ülkenin içerisindeyse Syriza’nın oy oranları her geçen gün ile erimeye devam ediyor. Tüm bunlar yetmezmiş gibi, Atina son dönemde Ankara’nın baskılarıyla da karşı karşıya kalmış durumda.

Duvar’a ulaşan ilk bilgilere göre batı medyasının benzer çıkışlarını değerlendiren Syriza-Bağımsız Helenler koalisyon hükümeti kreditörlerin Çipras’ın devrilmesi için düğmeye basmış olabileceği üzerinde duruyor.

Hükümet erken seçim iddialarını şimdilik yalanlarken, Syriza’ya yakın kaynaklar yoğunlaşan siyasal krizin artık kendisini hissettirmeye başladığını kabul ediyor.

Syriza ile Yeni Demokrasi arasındaki oy farkının ana muhalefet lehine yükselmeye devam ettiği belirtiliyor.