Ku Klux Klan içinde bir siyah!

ABD'li siyah sanatçı Darly Davis ırkçı hareket Ku Klux Klan'ın otuz yılı aşın süredir içinde... Amacı ise üyeleri konuşarak bu yoldan vazgeçirmek!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yaşayan blues sanatçısı Daryl Davis, ırkçı örgüt Ku Klux Klan üyeleriyle görüşerek 200 civarında üyeyi örgütten ayrılmaya ikna etti.

ABD'de siyahlara yönelik yaptığı ırkçı saldırılarla ve beyaz ırkın üstünlüğünü savunmasıyla bilinen Ku Klux Klan hareketi, Cumhuriyetçi Partili Donald Trump'ın Kasım ayındaki başkanlık seçimlerini kazanmasıyla tekrar gündeme geldi.

Bu hareketin ırkçı söylemlerine karşı 58 yaşındaki siyah sanatçı Davis, farklı bir yol izledi. Davis, 30 yıldır Ku Klux Klan hareketinin içinde! Amacı ise onlarla konuşarak ırkçı söylemlerinden vazgeçirmek. Davis'in yazdığı 'Siyah Bir Adamın Ku Klux Klan Serüveni' adlı kitapta kendisinin 200 hareket üyesini değiştirdiğini iddia ediyor.

MÜZİK İLE IRKÇILIĞA SAVAŞ 

Davis, ırkçı bakış açılarını değiştirmede müziğin büyük bir rol oynadığına inanıyor. "Müzik birbirinden farklı insanları bir araya getirmede önemli bir rol oynuyor. Bir sefer ağırlıklı olarak beyazların olduğu bir mekanda piyano çalarken bir beyaz yanıma yaklaştı ve 'İlk kez siyah bir adamın Jerry Lee Lewis gibi piyano çaldığını görüyorum' dedi" diyor Davis.

davis

'SALDIRI GİRİŞİMLERİNİ BEN KAZANDIM' 

Kendisine yönelik saldırılar olup olmadığına dair soruları ise Davis şöyle yanıtlıyor: "Her zaman başıma böyle şeyler gelmiyor ama bir kaç sefer bana fiziksel bir saldırıda bulunmak isteyenler oldu. Fakat neyse ki tüm bu fiziksel saldırı girişimlerini ben kazandım." Davis, bazen kendisine bir çikolatalı kurabiye markası olan 'Oreo' gibi lakaplarla seslendiklerini ve bu ırkçı söylemden rahatsız olduğunu ancak kendisiyle konuşmaya oldukça olumlu yaklaşanların da olduğunu söylüyor.

ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK 

Davis, Ku Klux Klan üyelerinin beyaz huni şeklindeki maskelerini ve kostümlerini de topluyor. Gençliğinden beri ırkçıları konuşarak dönüştürmeye çalışan Davis, siyahların ırkçılığa maruz kalmaması için Trump'ın zaferinden sonra daha fazla çalışması gerektiğine inanıyor. (DIŞ HABERLER)