Halep'te tahliyeler için anlaşma sağlandı

Halep'in doğusunda yaklaşık 6 kilometrekarelik alana sıkışan silahlı grupların aileleriyle birlikte tahliyesi için anlaşma sağlandı. Anlaşmanın Rusya ve Türkiye'nin arabuluculuğunda gerçekleştiği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye ordusunun Halep'te dün kontrolü tamamen sağlamasının ardından bugün önemli bir gelişme yaşandı. Birleşmiş Milletler (BM), Halep'teki durumu görüşmek üzere Türkiye saati ile bugün 20.00'de olağanüstü toplanırken, akşam saatlerinde silahlı gruplar ile beraberlerindeki sivillerin tahliyesi için anlaşmaya varıldı.

SİVİLLER İÇİN OTOBÜS GÖNDERİLDİ

Rusya'yla öğleden sonra başlayan ve 19.00 sıralarında sonuçlanan mutabakata göre, ilk etapta Doğu Halep'te 6 kilometrekarelik bir alanda sıkışan grupların Halep’in batısına çıkarılmasına öncelik verilecek. Bu amaçla bölgeye sivilleri taşıyacak otobüsler gönderildi.

SİLAHLI GRUPLAR İDLİB'E ÇEKİLECEK

Taraflar arasındaki uzlaşma, ikinci etapta, kent merkezinin doğusundaki silahlı muhaliflerin de güvenli şekilde tahliyesini öngörüyor. Silahlı gruplar, Türkiye sınırında ÖSO kontrolünde bulunan İdlib vilayetine gönderilecek.

'Halep savaşı sona erdi''Halep savaşı sona erdi'

Öte yandan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Fransa ve İngiltere'nin talebiyle TSİ 20.00'de acil toplandı. Toplantıya BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da katıldı ve konseye Halep'teki son gelişmelerle ilgili bilgi verdi. (DIŞ HABERLER)