Dünyadan saldırıya kınama

İstanbul'da gerçekleşen bombalı saldırının ardından dünyadan kınama mesajları geldi. ABD, Rusya ve AB'den saldırıya dair açıklamalar geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'daki bombalı saldırılarla ilgili ilk açıklama ABD Ankara Büyükelçiliği'nden geldi. Büyükelçiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada İstanbul'da düzenlenen terör saldırısı kınandı.

Açıklamada, "Kalplerimiz ve dualarımız bu gece İstanbul halkıyla birlikte. Bu geceki korkak saldırıyı kınıyor, teröre karşı yanında yer aldığımız Türk halkının cesaretine saygı duyuyoruz" denildi.

İkinci açıklama ise Washington'dan geldi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price de ABD'nin, İstanbul'daki terör saldırısını en güçlü şekilde kınadığını söyledi.

Price, yaptığı yazılı açıklamada, "ABD, bugün İstanbul'da çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına sebep olan terör saldırısını en güçlü şekilde kınamaktadır" ifadelerine yer verdi.

Saldırının polisleri hedef aldığını belirten Price, "Dualarımız saldırıda hayatını kaybedenler, onların aileleri ve tüm Türk milleti iledir. Türkiye'yi, ABD'yi ve küresel barış ile istikrarı tehdit eden tüm teröristlere karşı NATO müttefikimiz Türkiye ile dayanışma halindeyiz" mesajı verdi.

Erdoğan patlama hakkında bilgi aldıErdoğan patlama hakkında bilgi aldı

 AVRUPA KONSEYİ'NDEN KINAMA 

Avrupa Konseyi ise İstanbul'daki bombalı saldırıyı kınayarak, masum sivillerin hayatını kaybettiği saldırıya karşı tüm Avrupalı hükümetlerin Türkiye'nin yanında ve dayanışma içerisinde olduğunu bildirdi.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Sözcüsü Daniel Holtgen, yaptığı açıklamada, "Tüm Avrupalı hükümetlerle birlikte, İstanbul'da gerçekleşen ve masum sivillerin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Holtgen, Türkiye'nin, İstanbul'daki terör saldırısı sonrası Avrupalı hükümetler ve Avrupa Konseyi'nin, dayanışma ve desteğine itimat edebileceğini dile getirdi.

 RUSYA: TERÖRLE MÜCADELE KOALİSYONU KURMALIYIZ 

Rusya Federasyon Konseyi Enformasyon Politikası Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Dünyanın küresel terörle mücadele koalisyonuna ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Erdoğan'a taziye mesajlarını iletti. Sputnik'in haberine göre Putin, alçakça ve insanlık dışı saldırıları kararlılıkla kınadığını ifade etti ve faillerin bunun hesabını ödeyeceklerini belirtti.

 İSRAİL'DEN AÇIKLAMA 

İsrail Devlet Başkanı Benyamin Netanyahu haftalık olağan kabine toplantısında İstanbul'da gerçekleşen saldırıyı kınadı. “İsrail, İstanbul’da düzenlenen terör saldırılarını kınamaktadır.” dedi. Türkiye’den de İsrail’de düzenlenen “terör saldırılarını” kınama talebinde bulunan Netanyahu, “Terörü önlemenin yolu tutarlı bir duruş ve karşılıklı dayanışma ile olur.” ifadelerini kullandı.

 İNGİLTERE'DEN AÇIKLAMA 

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, İstanbul'daki saldırıya ilişkin resmi Twitter hesabından açıklamada bulundu.

Johnson, açıklamasında, "İstanbul’daki saldırıyı kınıyorum. Düşüncelerim, olaydan etkilenenlerle birliktedir. Birleşik Krallık, terörle mücadelede Türkiye ile çalışmaya bağlı" ifadelerini kullandı.

NATO Beşiktaş saldırısını kınadıNATO Beşiktaş saldırısını kınadı

 MACARİSTAN: SALDIRI AB'YE YAPILMIŞTIR

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Tamas Menczer, yaptığı açıklamada, İstanbul'daki terör saldırısını şiddetle kınayıp, hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye dilediğinde bulundu.

Terörün hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu ve terörün her çeşidini kınadıklarını belirten Menczer, Türkiye'nin, terörle mücadele konusunda Macaristan'ın desteğine güvenebileceğini vurguladı.

Terörle mücadelede ortak adımlar atılması gerektiğine ve Türkiye'nin istikrarının tüm Avrupa için önemli olduğuna dikkat çeken Menczer, “Avrupa Birliği'nin güvenliği Türkiye'nin istikrarı ile başlar. Bu yüzden bu tür saldırılar Avrupa Birliği'ne karşı da yapılmıştır” değerlendirmesinde bulundu.

 FRANSA'DAN KINAMA 

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, saldırıyı şiddetle kınadığını bildirdi. Elysee Sarayı'ndan yapılan ve Hollande'ın Twitter hesabında da paylaştığı yazılı açıklamada, "İstanbul'da çok sayıda kişinin ölümüne neden olan terör saldırılarını şiddetle kınıyorum. Fransa, yaşadığı bu yeni sıkıntı karşısında Türkiye'ye tam destek vermektedir" ifadeleri kullanıldı.

 KAZAKİSTAN: ZOR GÜNLERDE TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ 

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, saldırının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziye mesajı gönderdi.

Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Nazarbayev mesajında, İstanbul’daki terör saldırısını derin üzüntüyle karşıladıklarını belirterek, "Zor günlerde Türkiye ile birlikte uluslararası istikrarın ve güvenliğin sağlanmasında her türlü çabayı göstermeye hazırız" ifadesine yer verdi.

İstanbul’daki terör saldırıları dolayısıyla Kazakistan’daki tüm Türk devlet kurumlarında bayraklar yarıya indirildi. (HABER MERKEZİ)

Bursaspor: Taraftarımız ayrılmıştıBursaspor: Taraftarımız ayrılmıştı

İstanbul'da bombalı saldırılarİstanbul'da bombalı saldırılar

Al Jazeera: 15 polis yaşamını yitirdiAl Jazeera: 15 polis yaşamını yitirdi