Mültecileri en iyi karşılayan ülkeler belli oldu

Af Örgütü 27 ülkeye mültecileri nasıl karşılayacaklarını sordu. Araştırmaya göre mültecileri en iyi karşılayan ülke Çin oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International) dünyanın çeşitli bölgelerinden 27 ülkeyi kapsayan Mültecileri Karşılama Endeksi'ni yayımladı. Araştırmaya göre mültecileri en iyi karşılayan ülke Çin oldu.

27 ülkeden yaklaşık 27 bin kişiyle yapılan anketleri temel alan araştırmada katılımcılara, "Savaştan kaçan insanların ülkenize sığınmasını kabul eder misiniz?", "Savaştan kaçan insanların evinize sığınmasını kabul eder misiniz?" ve "Devletin savaştan kaçan mültecilere daha çok yardım etmesi gerekir mi?" gibi sorular soruldu. Araştırmaya göre dünya çapında ankete katılanların yüzde 80'i savaştan kaçan mültecilerin kendi ülkelerine gelmesine olumlu yaklaşırken yüzde 66'sı devletin mültecilere daha çok yardım etmesi gerektiğini düşünüyor.

27 ülkeyi 0'dan 100'e kadar puanlayarak bu ülkelerin mültecileri nasıl karşıladığını ortaya çıkarmayı amaçlayan araştırmaya göre Çin 85 puanla birinci olurken Çin'i 84 puanla Almanya, 83 puanla Birleşik Krallık izliyor. Türkiye ise 39 puanla 22'inci sırada yer alıyor. (DIŞ HABERLER)