Joe Biden: 2020'de başkan adayı olabilirim

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, 2020'de başkanlık seçimlerine aday olabileceğini belirtti. Biden daha önce iki kez başkanlığa aday olmuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 8 Kasım'daki başkanlık seçimlerinden sonra yönetim değişikliğine hazırlanan ABD'de, 2020 seçimlerinin bir adayı şimdiden belli olmuş görünüyor: Mevcut Demokrat yönetimin Başkan Yardımcısı Joe Biden.

Biden, gazetecilerle sohbetinde bir sonraki başkanlık yarışı için açık kapı bıraktı. Deneyimli siyasetçi, CNN muhabirinin yeniden seçimlere girip girmeyeceğine dair sorusuna, "Evet gireceğim. 2020'de yarışacağım" yanıtını verdi. Hangi görev için yarışacağı sorusunu da "Başkanlık" diye yanıtladı. Biden daha sonra sözlerine şöyle açıklık getirdi: "Kesin bir şey söylemiyorum. Uzun zaman önce kaderin tuhaf bir müdahale yöntemi olduğunu öğrendim."

Türkiye'de gafları ve Irak'ı bölme planıyla tanınan Biden, 2008'de Barack Obama yönetiminin başkan yardımcısı olmuştu. Biden 36 yıl senatörlük yaptı; 1988 ve 2008'de Demokrat Parti'de başkan aday adayı olup yarıştan erken çekilmişti. (Dış Haberler)