Putin, Erdoğan'dan 'Esad açıklaması' istedi

Kremlin, 'Fırat Kalkanı'nın amacı Esad'ın hükümdarlığına son vermek' diyen Erdoğan'dan izahat istedi: Bu çok ciddi bir açıklama. Umarız Türkiyeli ortaklarımız bir tür açıklama yapacaktır.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya,  'Fırat Kalkanı Operasyonu'nun amacının Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın hükümdarlığına son vermek olduğunu' söyleyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sözleri için Türkiye'den açıklama istiyor.

KREMLİN: ÇOK CİDDİ, ÇELİŞKİLİ BİR AÇIKLAMA

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, "Erdoğan'ın bu sözleri bizim için gerçekten yeni bir haberdi. Bu çok ciddi, geçmiştekilerle çelişen ve bizim duruma dair kavrayışımızla çelişen bir açıklama. Umarız Türkiyeli ortaklarımız bize bu konuda bir tür açıklama yapacaktır" dedi. Reuters haberi, 'acil' koduyla geçti.

Rusya'dan Erdoğan'a Esad yanıtı geliyorRusya'dan Erdoğan'a Esad yanıtı geliyor

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, İstanbul'daki Parlamentolararası Kudüs Platformu Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada, Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin şunları söylemişti: "Biz sabır, sabır, sabır dedik en sonunda dayanamadık ve Suriye'ye Özgür Suriye Ordusu ile beraber girmek zorunda kaldık. Niçin girdik? Bizim Suriye'nin topraklarında gözümüz yok. Mesele toprağın gerçek sahipleri topraklarına sahip olsunlar, bunu sağlamak için. Yani orada bir adaletin tesisi için varız. Devlet terörü estiren zalim Esed'in [Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad] hükümdarlığına son vermek için biz oraya girdik, başka bir şey için değil."