Trump'tan CNN'e: Gazeteci müsveddeleri

ABD'de başkanlık seçimleri öncesi New York Times gazetesine dava açacağını söyleyen Donald Trump, bu kez CNN kanalını 'hedef gösterdi'. Trump, kendisiyle ilgili beğenmediği bir haber sonrası CNN'i Twitter'da 'eleştiri' yağmuruna tuttu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin yeni başkanı Donald Trump, medyaya yüklenmeye devam ediyor. Trump, seçimde hile yapılıp yapılmadığına ilişkin tartışmalarla ilgili bir haberi üzerine, CNN International'a ve bir muhabirine hitaben, "Siz gazeteci misiniz? İşinizi yap!", "Gazeteci müsveddesi" ve "Kafanız basmıyor" gibi tweetler attı.

SEBEP NE?

Tartışma, oyların yeniden sayımı meselesi yüzünden patlak verdi. Halk oylamasında 2 milyondan fazla oy alan ancak eyalet bazında seçimi kaybeden Demokrat aday Hillary Clinton'ın cephesi oyların yeniden sayımı isterken, Trump 'milyonlarca yasa dışı oyun Clinton'a atıldığını' iddia etmişti.

CNN ise bu haberi, 'Trump'ın yasa dışı oy iddiası için hiçbir kanıtı olmadığı' vurgusuyla vermişti. Müstakbel başkanın kanala yüklenen bu tweetleri de CNN'in bu haberinden sonra geldi. Trump'ın kanala ve muhabiri Jeff Zeleny'ye hitaben attığı tweetlerden bazıları şöyle:

"Donald Trump'ın milyonlarca YASA DIŞI oydan zarar görmediğine dair ne KANITINIZ var? Siz gazeteci misiniz? İşinizi yapın!"

"CNN'e özgü, part-time bir gazeteci müsveddesi daha. CNN'in kafası hâlâ basmıyor. Hiç öğrenmeyecekler."

"İçler acısı - Donald Trump'ın yasa dışı oydan zarar görmediğine dair hiçbir kanıtınız yok, utanın! Kötü muhabir."

"CNN, Hillary Clinton'a verdikleri tam destekten ve buna rağmen ezici bir yenilgi almalarından dolayı öyle utanıyor ki, ne yapacaklarını bilmiyorlar."

CNN KENDİNDEN EMİN

Trump'ın yasa dışı oy iddiasına 'kanıtı bulunmadığını' belirttiği için bu tweetlere maruz kalan CNN ise geri adım atmadı. Kanal, internet sitesinde Trump'ın yukarıdaki tweetlerini duyururken ilk haberinin 'doğru' olduğu vurgusu yaptı. (Dış Haberler)

Liderinizin diktatör olup olmadığını anlamanın 10 yoluLiderinizin diktatör olup olmadığını anlamanın 10 yolu