'Trump gelmeden Halep'i alacağız'

Suriye ordusunun Halep'teki operasyonu sürerken, bir yetkili "Ruslar operasyonu Trump iş başına gelmeden önce bitirmek istiyor" dedi. Silahlı isyancılar, son dört günde doğu Halep'te kontrol ettikleri bölgenin üçte birini kaybetmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye yönetimi ve İran destekli milislerin ülkenin ikinci büyük kenti Halep'in doğusundaki operasyonu sürerken, askeri bir yetkili müstakbel ABD başkanı Donald Trump'ın 20 Ocak'ta göreve başlamasından önce kentte kontrolü tamamen almak istediklerini söyledi. Yetkili, Rusya'nın 'zaman çizelgesinin bu yönde olduğunu' söyledi.

Suriye yönetimi ve müttefikleri, hafta sonundan bu yana süren operasyonlarda, doğu Halep'te silahlı isyancıların elindeki bölgeyi ortadan ikiye yarıp üçte birini ele geçirmişti. Bu gelişmenin 'silahlı isyancılar için 2011'den bu yana en ağır yenilgi' olduğu belirtilirken, ismini vermeyen bir askeri yetkili, "Ruslar operasyonu Trump iş başına gelmeden önce bitirmek istiyor" dedi.

Reuters'ın 'Şam yanlısı ittifakın üst düzey bir yetkilisi' olarak tanıttığı kişi, son dört günde sağladıkları ilerlemenin 'beklenmedik derece kolay olduğunu' belirtse de, isyancıların elindeki diğer mahallelerde sivil nüfusun daha yoğun olduğunu ve operasyonun ilerleyen günlerde daha yavaş ilerlemesini beklediklerini de ekledi. (Dış Haberler)