Peggy'i de Neo Naziler mi öldürdü?

Almanya'da sekizi Türk 10 kişiyi öldürmekle suçlanan neo-Nazi terör örgütü NSU'nun davası, ülkenin en merak edilen cinayetlerinden birine de ışık tutacak. Örgütün yargılanan tek üyesi Beate Zschaepe, dokuz yaşındaki Peggy Knobloch'un ölümüyle ilgili yeni bilgiler vereceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'da Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü (NSU) davası, yargılanan tek zanlı olan Beate Zschaepe’nin Bavyera'da 9 yaşındaki küçük bir çocuğun öldürülmesiyle ilgili yeni bilgiler vereceğini söylemesiyle yeni bir boyut kazandı.

2001 yılında 9 yaşında olan Peggy Knobloch, Bavyera'da gittiği okuldan dönerken kaybolmuştu. Cansız bedeni 15 yıl sonra evine 14 kilometre uzakta, arazide mantar toplayan köylüler tarafından bulundu. Knobloch'un üstünde NSU üyesi Uwe Boehnhardt'ın DNA'sı tespit edildi.

peggy Peggy Knobloch 2001 yılında kayboluş, 14 yıl sonra cesedi bulunmuştu.

NSU'nun neden Bavyera'da küçük bir kız çocuğunu öldürmüş olabileceği henüz anlaşılamadı. İlk iddialardan biri Uwe Boehnhardt'ın Knobloch'un katiline yardım edip battaniye gibi malzemeler tedarik etmiş olabileceği. Polis soruşturması hâlâ devam ediyor.

NAZİ GELİNİ KONUŞACAK MI?

Irkçı NSU örgütü sekiz Türk ve iki Yunan kökenli Almanya vatandaşını öldürmüştü. 2000 ve 2007 yılları arasında muhtelif soygun, cinayet ve bombalı saldırıya karışmış olan grubun iki üyesi  Uwe Boehnhardt ve  Uwe Mundlos 2011 yılında intihar ederek kendilerini öldürmüşlerdi. İkisiyle de flört ettiği ortaya çıktığı için 'Nazi gelini' olarak anılan Beate Zschaepe ise önce son kaldıkları hücre evini ateşe vermiş sonra da teslim olmuştu. Cinayetlerle ilgili iki buçuk yıl boyunca konuşmayı reddetmiş olan Zschaepe sonunda yazılı ifade vermeyi kabul etmişti. Zschaepe'nin Knobloch vakasıyla ilgili anlatacakları dünya medyası tarafından merakla bekleniyor.

Türk mağdurlardan biri olan Enver Şimşek'in ailesinin avukatı Seda Başay Yıldız başta NSU davasının bu kadar uzayacağını tahmin etmediklerini söylüyor. Zschaepe'nin konuşmaması da konuşması da mahkeme sürecinin uzamasına sebep oldu. Yıldız NSU çetesinin sadece üç kişi olduğna inanmadıklarını, çetenin bazı muhbirlerinin iç istihbarat teşkilatıyla bağlantılı olmasına dikkat çekiyor. (DIŞ HABERLER)