Rusya Dışişleri Sözcüsü Zaharova: Türk tarafı gereken dersleri aldı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, uçak krizinin ardından Türkiye'nin "gereken dersleri" aldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Türkiye'nin Rusya'ya ait savaş uçağını düşürmesiyle ilgili açıklama yaptı. Türkiye ile ilişkilerin düzelmesinin zaman alacağını söyleyen Zaharova, "Türk tarafının gereken dersleri aldığını düşünüyorum" dedi.

Sputnik'in haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, haftalık basın toplantısında konuştu. Zaharova, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, 1 Aralık'ta Alanya'da düzenlenecek olan Rus-Türk Ortak Stratejik Planlama Grubu'nun toplantısına katılacağını söyledi.

Zaharova, Rus-Türk Ortak Stratejik Planlama Grubu'nun toplantısının, Türkiye'nin ve Rusya arasında yaşanan uçak krizinden sonra ilk kez yapıldığına dikkat çekti. Zaharova, toplantıda, ikili ilişkilerin aynı sıra bölgesel ve uluslararası gelişmelerin de ele alınacağını belirtti.

'İLİŞKİLERİ BOZMAK KOLAY, YENİDEN KURMAK ZOR'

Türkiye'nin, Rus Su-24 uçağını düşürmesinin üzerinden tam bir yıl geçmiş olmasına ilişkin bir soru üzerine, Zaharova şunları söyledi:

"Bir yıl önce gerçekleşen trajediye gelince, bununla ilgili yorum yapması gereken biz değil, Türk tarafıdır. Türk tarafının gereken sonuçları çıkarıp gereken sözleri söylemesi ardından ilişkilerin normalleştirilmesi kararı alındı. Türk tarafının gereken dersleri aldığını düşünüyorum. Rus tarafında, ikili ilişkilerin eski haline döndürülmesine yönelik istek olsa da bu zaman alacak. Zira ilişkileri bozmanın çok kolay, onları yeniden kurmanın ise çok zor olduğunu pek çok kez söyledik."