Trump ailesi günde 1 milyon dolara 'bölünüyor'

ABD'nin emlak milyarderi yeni başkanının ailesi ilk etapta Beyaz Saray'a taşınmayacak. Donald Trump'ın eşi ve oğlu New York'ta kalacak; bunun polise maliyeti de günde 1 milyon doları bulacak...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin yeni başkanı seçilen Donald Trump'ın Beyaz Saray'da 'bekar hayatı' yaşayacağı açıklandı. First Lady Melania Trump, 10 yaşındaki oğulları Barron'un okulu bitene kadar Washington'a taşınmak yerine New York'taki Trump Tower'da kalacak; bunun güvenlik birimlerine maliyetiyse günde 1 milyon dolar olacak.

Donald Trump ailesini sık sık ziyaret edeceğini söylerken, New York'un güvenlik yetkililerini de 'panik' sardı. Zira yasa gereği, ABD başkanlarını Gizli Polis koruyor ve bulundukları kentlerde yerel polisten de yardım alınıyor. Trump'ın kararı da, New York Emniyet Teşkilatı'nın (NYPD) sürekli teyakuz halinde olması anlamına geliyor. Dahası, polis Trump'ın çocuklarının yanı sıra torunlarını da korumakla görevlendirilmiş durumda.

Kentin Belediye Başkanı Bill de Blasio, kentin böylesine büyük bir güvenlik düzenlemesine bugüne dek sahne olmadığını belirtip, polis memurlarınıın ek mesaisi için yeni bir fon talep edilebileceğini söyledi. Trump ve ailesinin korunmasının, NYPD'ye günde 1 milyon dolara mal olabileceği belirtiliyor. (Dış Haberler)