Obama: 'Gerektiğinde lafımı esirgemem'

Barack Obama görevi Trump'a devrettikten sonra sessizce köşesinde oturmayacağının sinyallerini verdi. Obama, Clinton'ın seçim kampanya stratejisini de eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bugüne kadar eski ABD başkanlarının halefleri hakkında çok fazla yorum yaptığı görülmemişken Barack Obama Donald Trump'ın temel Amerikan  değerlerini tehdit eden bir şey yaparsa lafını esirgemeyeceğini söyledi. BBC'nin haberine göre Barack  Obama Asya Pasifik İşbirliği Konferansı (APEC ) sonrasında yaptığı basın toplantısında eski başkan olarak kendi vizyonunun ana hatlarını paylaşarak Trump'a yardımcı olacağını söyledi. Öte yandan Obama bir yurttaş olarak belli konularda söyleyecek sözleri olabileceğini belirtti.

'DEMOKRATLARIN SEÇİM KAMPANYASI HATALIYDI'

Kendisini ülkesini hakkında duyarlı bir ABD vatandaşı olarak tanımlayan Barack Obama Demokrat Parti'nin Clinton kampanyasını da eleştirerek partinin çok fazla mikro hedefler gözeten bir strateji izlediğini söylüyor. Obama'ya göre Clinton bütün ülkeye hitap eden bir kampanya yürütmek yerine sadece kadınlar ve Latinler gibi belli grupların üstüne oynandı. Obama, Demokrat Parti'nin daha akılcı bir mesaj kurgulaması gerektiğinin altını çizdi.