Maymun kavgasından 16 kişi öldü

Libya'da iki aşiretin bir maymun yüzünden birbirine girmesi sonucu en az 16 kişi ve maymun hayatını kaybetti. Eski lider Kaddafi'nin aşiretiyle bir diğer aşiret arasındaki gerilim sürüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 40 yıllık Muammer Kaddafi yönetiminin devrilmesi sonrası aşiretler arasında birliğin sağlanamadığı Libya'da, iki düşman aşiret arasında bir maymun yüzünden ağır silahlı çatışma çıktı. Gerilim Sabha kentinde, Kaddafi'nin de mensubu olduğu Gaddafa aşiretine mensup bir pet shop sahibinin dükkanından bir maymunun kaçmasıyla başladı.

Maymun, yoldan geçen bir liseli öğrenci grubuna saldırdı; bir öğrencinin başörtüsünü çıkarıp onu ısırdı ve tırmaladı. Saldırıya uğrayan öğrencinin mensubu olduğu Evlad Süleyman aşireti bunun üzerine hem maymunu, hem de Gaddafa aşiretinden üç kişiyi öldürdü.

Sabha kentindeki en güçlü silahlı aşiretler olan bu iki grup arasında üç gündür devam eden çatışmalarda en az 16 kişi hayatını kaybederken, 50 kişinin yaralandığı belirtiliyor. Sabha'da yaşayan bir kişi çatışmaların özellikle üçüncü gününde tırmandığını, tank, havan topu ve diğer ağır silahların kullanıldığını söyledi. Aşiret liderlerinin tarafları uzlaştırma girişiminin de başarılı olmadığı belirtildi.

Sabha, Libya'nın diğer yerleri gibi, Kaddafi'nin NATO destekli isyanla devrilmesi sonrası sık sık rakip aşiretler arasında çatışmalara sahne oluyor. (Dış Haberler)