Erdoğan: Batı DEAŞ’ın yanında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Meclisi'nde yaptığı konuşmada IŞİD mesajı verdi: Batı şu anda DEAŞ’ın yanında.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Meclisi'nde yaptığı konuşmada "DEAŞ ile mücadelemiz devam ediyor. Bu örgütün İslam’la yakından uzaktan alakası yoktur. İslam’a bunların verdiği zararı kimse vermiyor. Yanlarında bunların kimler var? Batı şu anda DEAŞ’ın yanındadır. Yakaladığımız silahların batı menşeili olduğunu gördük. Bütün bunlar İslam dünyasına karşı yapılıyor" dedi. Erdoğan Keşmir sorununun çözümünde de diyalog önerdi.

Erdoğan’ın konuşmasında şunları söyledi: "FETÖ tüm ülkeler için tehdit. Pensilvanya'dan dünyadaki 170 ülkede yer alan bağlantılarını yönetiyor. Terör örgütü kardeş Pakistan’a zarara vermeden en kısa sürede bertaraf edileceğine inanıyorum. DEAŞ ile mücadelemiz devam ediyor. Bu örgütün İslam’la yakından uzaktan alakası yoktur. İslam’a bunların verdiği zararı kimse vermiyor. Yanlarında bunların kimler var? Batı şu anda DEAŞ’ın yanındadır. Yakaladığımız silahların batı menşeili olduğunu gördük. Bütün bunlar İslam dünyasına karşı yapılıyor. Bölüne neresi, Suriye, ırak, Libya, Afganistan. Ondan sonra bakıyorsunuz Afganistan ile Pakistan vuruşturuluyor. Pakistan terörden kendini kurtarabildi mi? Kurtaramadı. Türkiye kurtarabildi mi? Kurtaramadı. Bu katil sürülerini en kısa sürede İslam dünyasından söküp atmalıyız. Aksi takdirde huzura kavuşamayacağız."

KEŞMİR İÇİN 'DİYALOG' ÇAĞRISI

Erdoğan, gezi sırasında Keşmir konusundaki gelişmelerle ilgili de açıklamalar yaptı. Sorunun 'diyalog'la çözülmesi gerektiğini belirten Erdoğan şöyle konuştu, "Keşmirli kardeşlerimizin yaşadıkları sıkıntılar ve kontrol hattında artan gerilim göz ardı edilemeyecek boyutlara ulaşmıştır. Kontrol hattındaki gerilimi ve can kayıplarını endişeyle izliyoruz. Keşmir sorununun Pakistan ve Hindistan arasında diyalog yoluyla ilgili Birleşmiş Milletler kararları çerçevesinde, Keşmir halkının talepleri dikkate alınarak bir çözüme kavuşturulması gerekiyor. Biz de ülke olarak, aynı zamanda İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz." (HABER MERKEZİ)