Tsunami beklenirken iki metre dalga geldi

Yeni Zelanda'da meydana gelen depremde korkulan olmadı: Tsunami çıkmadı, sadece iki metrelik dalgalar görüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni Zelanda Christchurch bölgesinde dün meydana gelen depremde en az iki kişi öldü. Depremden sonra sadece iki metrelik dalgalar görüldü ve tsunami tehlikesinin geçtiği açıklandı. Buna rağmen ülkede yaşanan yüzlerce artçı şok yüzünden halk hâlâ gergin. Toprak kaymaları sonucu ana yollarda ve binalarda büyük hasar var. Acil durum müdahale ekiplerini taşıyan helikopterler Christchurch'e yeni ulaşabildi.

zelanda33

Başbakan John Key, depremden sonra yaşanan toprak kaymalarını korkunç olarak nitelendirdi. Key, yaraların nasıl sarılabileceğiyle ilgili hasarın faturasının milyarlarca doları bulabileceğini belirtti. Başbakana göre deprem bölgesinin yeniden inşası için aylar sürecek bir mesai gerekiyor.

zelanda22

TURİSTİK KASABADA OLAĞANÜSTÜ HAL 

Christchurch, ülkenin turistik doğa güzelliklerine sahip olan Güney Adasının en büyük şehri.  Sismik olarak da hareketli olan şehirde 2011 yılında meydana gelen depremde de 185 kişi ölmüştü. Savunma Bakanlığı turistlerin balinaları izlemeye geldiği Kaikoura bölgesinde olağanüstü hal ilan etti.  Depremde en ağır hasarın Kaikoura'da yaşandığı düşünülüyor. Halihazırda da bin tane turiste ev sahipliği yapan Kaikoura kasabasına öncelikli olarak gıda, temiz su ve diğer temel ihtiyaçların temini sağlanmaya çalışılıyor.

Christchurch depreminin ekonomiye de büyük  zarar vereceği düşünülüyor. Dünyanın en büyük süt ürünleri ihracatçısı olan Fonterra elektrik kesintilerinin hâlâ devam ettiğini çok büyük miktarda sütün çöpe dökülmek zorunda kalındığını açıkladı. (Reuters)