Donald Trump 1 dolar bile maaş almayacak!

ABD'nin 45'inci başkanı seçilen milyarder Donald Trump, ilk söyleşisinde yaklaşık 400 bin dolarlık başkanlık maaşını almayacağını açıkladı. Trump, yasal zorunluluk gereği sadece bir dolar maaş alabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emlak zengini Donald Trump, ABD başkanı olarak Beyaz Saray'a taşındığında maaşını almayacağını açıkladı. Trump, "Maaşı almayacağım, hayır almayacağım" dedi.

CBS kanalının 60 Minutes’ programı için Lesley Stahl ile yaptı. Stahl'ın maaşını alıp almayacağına dair sorusuna önce, "Bu konuda hiç yorum yapmamıştım fakat yanıt 'hayır'. Sanırım yasa gerği n1 dolar almam gerekiyor, o zaman yılda bir dolar alırım. Fakat maaşın ne olduğunu bile bilmiyorum" yanıtını verdi. Stahl, "400 bin dolardan vazgeçiyorsunuz" deyince, "Hayır, maaşı almayacağım. almayacağım" dedi.

ABD'nin müstakbel başkanı, kampanya sürecinde yaptığı ırkçı, kadınları aşağılayıcı ve bölücü açıklamaları nedeniyle karşı karşıya kaldığı protestolar konusunda da yine medyayı suçladı. Trump, cumartesi günü Twitter'da kullandığı 'medyanın kışkırttığı profesyonel gösterici' savını yineledi. "Sokaklarda beni protesto edenlerin bazıları profesyonel gösterici" diyen Trump, siyah ve Müslüman Amerikalıların korku içinde olduğuna ilişkin soruya yanıtında da medyayı suçladı:

"Gerçekten böyle hissediyorlarsa bu korkunç bir şey. Bu korkunun medya tarafından yaratıldığına inanıyorum. Doğruyu söylemek gerekirse, ülkede bulabildikleri ve geçmişte de yaşanmış türden her küçük münferit olayı gündeme getiriyorlar. Benimle ilgisi olmasa bile büyütüyorlar, çünkü medya böyle." (Dış Haberler)