Trump Esad'da 'ısrarcı'

ABD başkanı seçilen Trump, isyancılara desteği kesme sinyali verdi. Trump, "Şam IŞİD'le savaşıyor, siz de IŞİD'den kurtulmalısınız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin 45'inci başkanı seçilen Donald Trump kampanya sürecindeki bir dizi radikal vaadinden geri adım atar gibi görünürken, Suriye'de Beşar Esad yönetiminden çok IŞİD'e odaklanacağı yönündeki sözlerini yineledi. Trump, Barack Obama yönetiminin 'ılımlı' addedilen isyancıları destekleme yönündeki politikasını değiştirme sinyali vererek, "Suriye hakkında birçok kişiden farklı görüşlere sahibim" dedi.

Demokrat aday Hillary Clinton'ı ezici bir yenilgiye uğrattıktan sonra ilk kez Wall Street Journal gazetesine mülakat veren Trump, IŞİD'e öncelik vereceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"[Seçimler öncesinde] yaklaşımım şuydu: Suriye'yle savaşıyorsunuz, Suriye IŞİD'le savaşıyor ve sizin de IŞİD'den kurtulmanız gerekiyor. Rusya şu Suriye'yle tamamen aynı çizgide ve şimdi bizim sayemizde güçlenen İran'da Suriye'yle müttefik. Şimdi Suriye'ye karşı isyancıları destekliyoruz ve bu insanların kim olduğuna dair herhangi bir fikrimiz yok."

Trump, ABD'nin Esad'a saldırması halinde "Rusya'yla, Suriye'yle savaşa girmiş oluruz" dedi.

ABD'nin müstakbel başkanı, seçim kampanyası sırasında da, önceliğinin IŞİD olacağını ve 'IŞİD'le savaşan Suriye hükümetine karşı isyancıları desteklemeyeceğini' söylemişti.

Trump'ın geri adımla dolu ilk üç günüTrump'ın geri adımla dolu ilk üç günü

MÜLAKATIN İNGİLİZCE TAM METNİ